بیمارستان سیدالشهداء(ع)
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1397/05/22 - 12:00
  • 81
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZNFx

به مناسبت هفنه ترویج تغذیه با شیر مادر

جشن تغذیه با شیر مادر در سالن اجتماعات بیمارستان سید الشهدا(ع) برگزار گردید.

00:00
00:00
دانلود



جشن تغذیه با شیر مادر در سالن اجتماعات بیمارستان سید الشهدا(ع) برگزار گردید.





به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، رییس بیمارستان سید الشهدا در ابتدا ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این جشن در زمینه تغذیه کودک با شیر مادر سخنانی را بیان کرد.





دکتر علی یوسفیان بیان کرد: شیر مادر برای نوزادان بسیار مفید و یک غذای طبیعی برای نوزادان است. شیر مادر دارای تمام مواد مورد نیاز بدن آنها می باشد و نوزاد در شش ماه اول تنها به شیر مادر احتیاج دارد.





دکتر یوسفیان اظهار کرد: معمولاً هیچ مانعی برای تغذیه با شیر مادر وجود ندارد، جز در موارد خاصی که مادر به بیماری مبتلا باشد که برای نوزاد خطرناک است و شیر مادر نوزاد را آلوده می کند.





متخصص اطفال و نوزادان بیمارستان سید الشهدا نیز در ادامه به فواید شیر مادر برای نوزاد اشاره کرد و گفت: مواد مختلف شیر مادر دارای خاصیت ضد میکروبی خاصی است که در نتیجه تغذیه شیرخوار با آن، احتمال ابتلای شیرخوار به بسیاری از عفونت‌های گوارشی و تنفسی تا حد زیادی کاهش می‌دهد و این در حالی است که میزان ابتلا به بیماری‌های آسم، اگزما و انواع آلرژی در نوزادان و کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند به مراتب کمتر از شیرخواران دیگر است.





دکتر رضوی اظهار داشت: کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند در بزرگسالی کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی دچار می‌شوند و کمتر دیده می‌شود میزان کلسترول خونشان بالا باشد و همچنین چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از تمامی انواع شیر هضم و جذب می‌شود و به همین علت دردهای قولنجی، جمع شدن گاز در معده (نفخ)، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتیئن در شیرخواران تغذیه شده با شیر مادر به مراتب کمتر است.





متخصص اطفال و نوزادان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ترکیب شیر مادر همراه با رشد کودک تغییر می‌کند. در هر وعده شیرخوردن، چربی به تدریج بیشتر می‌شود. ابتدای شیر رقیق و آبکی است و در عوض قسمت انتهایی شیر غلیظ‌تر است؛ به این سبب هم تشنگی و هم گرسنگی کودک با شیر مادر برطرف می‌شود و به سبب اختلاف در ترکیب شیر مادر، شیرخوار پرخوری نمی‌کند و در نتیجه کمتر به چاقی کودکی مبتلا می‌شود. (چاقی کودکی زمینه ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، مفصلی و بیماری قند در بزرگسالی است).





دکتر رضوی در جمع مادران شیرده در جشن ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان سیدالشهدا (ع) افزود: آغوز که اولین و بهترین ماده برای محافظت از نوزاد در برابر بیماری‌های عفونی است، فقط در شیر مادر و در روزهای اولیه شیردهی وجود دارد.





کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان نیز در این برنامه گفت: شیر مادر به تنهایی قادر است یک سوم انرژی و مواد مغذی موردنیاز کودک را در سال دوم زندگی تامین کند. به همین دلیل از سال دوم مصرف شیر مادر در کنار و به همراه غذای کمکی توصیه می‌شود. (غذای کمکی به تنهایی کافی نیست.)





ملیحه مسعودی فرد اذعان داشت: تغذیه با شیر مادر در ایجاد رابطه عاطفی عمیق بین مادر و کودک بسیار موثر است و اثر مطلوب روانی خاصی بر کودک دارد، چنانچه کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند در دوران بلوغ آرام ترند و از امنیت روانی بیشتری برخوردارند.





کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت در پایان گفت: جذب کلسیم شیر مادر به سبب نسبت مناسب کلسیم به فسفر در آن، بهتر انجام می‌شود و کمبود کلسیم در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر دیده می‌شود.





گفتنی است در پایان این مراسم به قید قرعه به مادران شرکت کننده لوح تقدیر و شاخه گل و جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.





لازم به ذکر است بیمارستان سید الشهدا به عنوان بیمارستان دوستدار کودک شناخته شده است.





                                                                                   روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل






     جشن شیر مادر          جشن شیر مادر


     جشن شیر مادر         جشن شیر مادر

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان سیدالشهداء شبکه آران و بیدگل
  • کد خبر : 96319
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم