امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود: همانا در این قرآن چراغ های هدایت به سوی نور و سعادت موجود است و این قرآن شفای دل ها و سینه ها است.«بحارالأنوار، ج 75، ص 111»

کلاس عوارض دارو

برگزاری کلاس آموزشی عوارض ناخواسته دارویی

کلاس آموزشی ADR(عوارض ناخواسته دارویی)برای پرستاران بیمارستان سید الشهدا(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه در ابتدای این جلسه آموزشی گفت: ADR(عوارض ناخواسته دارویی) را میتوان هرگونه عارضه و واکنش زیان آور و ناخواسته که به دنبال مصرف دارو یا واکسن رخ می دهد.

دکتر محمد حسین خیاط کاشانی افزود: مصرف ایمن و سالم داروها یک مقوله ی مهم و اساسی برای پزشکان و داروسازان، پرستاران، مراجع قانونی دارویی، وزارت بهداشت، شرکتهای داروسازی و عموم جامعه می باشد. اگر چه هدف تمام دست اندرکاران حفظ سلامت جامعه، استفاده از فواید درمانی داروها بدون ایجاد ضرر و زیان برای بیمار می باشد ،به جرأت می توان گفت که هیچ دارویی بدون پتانسیل ایجاد عارضه وجود ندارد و به همین سبب مسئولیت خطیری به لحاظ توجه و برنامه ریزی در زمینه ایمنی دارویی متوجه مسئولان و جامعه پزشکی می باشد اگر چه توجه به اثرات زیان بار ناشی از مصرف فرآورده های واجد خاصیت درمانی اعم از فرآورده های طبیعی و شیمیایی ، قدمتی دیرینه دارد.

مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو خاطر نشان کرد: فواید وجود برنامه ADR در بیمارستان باعث افزایش کیفیت درمان شده و همچنین جلوگیری از شکایات حقوقی و ارزیابی مشکلات دارویی و همچنین ارتقاء دانش دارویی دست اندرکاران درمان را دارد.

دکتر خیاط کاشانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دوام وبقای مرکز ADR و رشد و بالندگی و پویایی آن به عنوان دیده بانی مطلع، مطمئن و کارآمد در تشخیص به موقع عوارض و خطاهای دارویی، پیشگیری از وقوع آن ها و کاهش مرگ و میر ناشی از عوارض و اشتباهات دارویی که یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در سیستم های درمانی دنیا می باشد، جز در سایه درایت و عزم راسخ جامعه پزشکی در ارسال به هنگام گزارش های عوارض دارویی به این مرکز در درجه اول و نیز حمایت های مادی و معنوی سیاست گذاران دارویی در تخصیص بودجه، امکانات و کارکنان مورد نیاز به مرکز ADR در درجه دوم، میسر نمی باشد.

سرپرست واحد نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو در پایان گفت: دلایلی که باعث کاهش گزارشات ADR می گردد عدم اطلاع از مکانیزم موجود برای ارسال گزارش و همچنین عدم اهمیت عارضه از نظر گزارشگر و ترس از شکایات حقوقی, کیفری و نیز عدم اطمینان از بوجود آمدن ADR توسط دارو می باشد.

لازم به ذکر است: این دوره با هدف افزایش سطح آگاهی پرستاران در مواجهه با بروز عوارض ناخواسته دارویی در بیمار و همچنین تاکید بر اهمیت تکمیل فرم زرد یا ADR در راستای ارتقای ایمنی بیمار برگزار گردید.

کلاس عوارض دارو

ساعت : 13:4 -  روز  : شنبه  - 20 /  5 / 1397 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :147